ТРА
П'ятниця
3
06:29

​У Житомирі зламався колектор, що транспортує стоки з Корбутівки до каналізаційної насосної станції "Інститут"

У Житомирі зламався самопливний колектор, що транспортує стоки з мікрорайону Корбутівка до каналізаційної насосної станції "Інститут". Під час проведення ремонтних робіт воду у мікрорайоні не відключатимуть.

Про це 11 березня повідомила пресслужба комунального підприємства "Житомирводоканал" у Facebook.


"Цей колектор у нас заслуговує на звання "Поважний і вельми працьовитий довгожитель", адже вірно служить житомирянам уже понад 30 років та має у серці те, що не вмирає (термін експлуатації залізобетонних колекторів — до 25 років, але наш працював 30+). Проте у вихідні колектор вийшов із ладу. Оперативно відновити його цілісність неможливо", — йдеться у повідомленні.


Аби колектор і надалі виконував своє призначення, потрібно перекласти ділянку довжиною понад 150 метрів. Наразі фахівці відділу з ремонту та експлуатації каналізаційних мереж проводять розкопки, аби мати змогу замінити аварійну ділянку колектора діаметром 600 міліметрів.


У коментарі Суспільному головний інженер "Житомирводоканалу" Сергій Єрьомін розповів, що вже проклали тимчасовий трубопровід протяжністю близько 200 метрів.


"Зараз стоки перекачуються з колектора в колодязь біля каналізаційно-насосної станції. Тобто нам нічого не заважає виконувати роботи. Лише завтра (12 березня — ред.) прогнозують погані погодні умови, дощі передають, а там йде схил, то ми боїмося, бо глибина колектора понад 8 метрів. Але зараз виконуємо всі роботи, щоб нас не топило. Займаємося підготовчими роботами, до прокладання колектора ще не приступили", — сказав Сергій Єрьомін.


За його словами, весь мікрорайон зараз з водопостачанням та з водовідведенням.


"Лише 12 березня декілька будинків приватного сектору на Корбутівці через проведення робіт залишаться без води, а так вимикати воду не плануємо. Труби закуплені, вони є в нас в наявності. Техніка працює", — повідомив головний інженер "Житомирводоканалу".


За словами Сергій Єрьоміна, роботи з перекладки трубопроводу триватимуть щонайменше 2 тижні.

Вчора

Сторінки:
Нагору