ТРА
П'ятниця
3
01:37

​В Житомирі збільшили суму виплат спортсменам за перемогу на змаганнях міжнародного рівня

В Житомирі виконком міської ради 19 квітня затвердив зміни до свого попереднього рішення, чим збільшив розміри грошових винагород спортсменам і тренерам міста. Йдеться про переможців і призерів спортивних змагань міжнародного рівня, розповіла в коментарі Суспільному начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Ірина Ковальчук сказала, що загалом до 2023 року такої підтримки не було. Виплачували лише одноразової стипендії до дня фізкультури і спорту як заохочення молодих і обдарованих спортсменів, переможців міжнародних, загальнонаціональних змагань, учасників дитячих ігор.


У зв’язку з тим, що 2023 рік є передолімпійським роком і дуже важливим для наших спортсменів, щоб підтримати їхні здобутки і надалі популяризувати спорт вищих досягнень, вирішили встановити такі винагороди. Затвердили їх першого березня. А 19 квітня кожну позицію винагороди за певну перемогу збільшили на п’ять тисяч гривень.


"Під час планування бюджету ми могли розраховували лише на бюджет управління, але зараз переглянули ці фінансові питання, – коментує Суспільному Ірина Ковальчук. – Наразі ми готуємо зміни до бюджету, які будуть розглянуті на найближчій сесії міської ради".


В рішенні є таблиця, де показана певна градація винагород, відповідно до рівня змагань. Найбільша виплата передбачена переможцям Олімпійських та Паралімпійських ігор – 85 тисяч гривень, найменші суми, по сім тисяч гривень – за треті місця на Чемпіонатах Європи та світу серед кадетів, юніорів, юнаків та дівчат з неолімпійських видів спорту, що не входять до програми Всесвітніх ігор.


Тренер отримує 50 відсотків від винагороди спортсмена.


Загалом, за словами Ірини Ковальчук, орієнтовно на виплати може піти півтора мільйона гривень.


"При розрахунках ми орієнтувалися на результати спортсменів 2021-2022 років. Наприклад, в 2022 році спортсменів, які б претендували на таку виплату, було до 30 людей. І цьому році ми також орієнтуємося приблизно на таку саме цифру. Можливо більше, бо в передолімпійський рік спортсмени дуже активно беруть участь у міжнародних змаганнях і є багато спортсменів, які мають гарні шанси на перемогу", – сказала керівниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту.


За її словами, першою, хто отримає винагороду, буде Ірина Бондар. Їй виплатять 20 тисяч гривень за перше місце на чемпіонаті Європи з вільної боротьби. Її тренер, відповідно отримає 10 тисяч гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору