ТРА
П'ятниця
3
08:55

​Віктор Градівський взяв участь у онлайн-нараді з питання працевлаштування та професійного навчання ВПО

19 жовтня заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський взяв участь у онлайн-нараді з питання працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

На нараді обговорили подальші заходи для забезпечення економічної активності внутрішньо переміщених осіб, їх професійного навчання та перекваліфікації, удосконалення нормативних документів, які регулюють зазачнені питання.


В області затверджено Комплексну програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023 рік, окремим розділом якої передбачено заходи щодо їх працевлаштування та професійного навчання.


З метою сприяння зайнятості громадян, які прибули до Житомирщини, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо можливостей обласної служби зайнятості, відповідних державних програм, організовані зустрічі у місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, гуртожитках, під час проведення інформаційних заходів у територіальних громадах.


З початку російської воєнної агресії в області працевлаштовано 932 внутрішньо переміщених осіб.


За період дії державної програми єРобота (з липня 2022 року) 10 внутрішньо переміщених осіб отримали мікрогранти для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання.


Для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці обласним центром зайнятості упродовж 2023 року видано 564 ваучери на навчання, в тому числі 19 внутрішньо переміщених осіб отримали ваучер на навчання за спеціальностями «Психологія», «Середня освіта (за предметними спеціальностями)», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та для проходження перепідготовки за робітничими професіями «Водій навантажувача» та «Водій автотранспортних засобів». Крім того, 19 зареєстрованих безробітних за направленням служби зайнятості проходили професійне навчання. До суспільно корисних робіт на тимчасові робочі місця прийнято 32 безробітних.

Вчора

Сторінки:
Нагору